Poirot’ lood

Poirot

Tere tulemast lugema selle blogi esimest postitust! Oleks ilmselt väga vale olnud valida avaloo jaoks mõni muu teema kui Agatha Christie kuulsa raamatusarja põhjal vändatud telesari, mille peaosas mängis suurepärane David Suchet.

Vaid veidi rohkem kui nädal tagasi näitas ETV ühel laupäeval ära ka sarja viimase osa “Poirot’ viimane juhtum” (raamatu nimi on “Eesriie”), kus kõigi vaatajate (või raamatu puhul lugejate) üllatuseks sooritas kuriteo hoopis kuulus hallide ajurakkudega detektiiv Poirot ise. Rohkem ma siin sisu rikkumise ära hoidmiseks ei kirjuta, kõik saavad ise lugeda ja vaadata 🙂

Aga sarja puhul tasub juba ära mainimist ainuüksi see, et kui kaua see kestis – nimelt läks esimene osa eetrisse juba aastal 1989 ning viimane mainitud osa valmis alles 2013. aastal. Ehk siis filmiti sarja kokku peaaegu veerand sajandit ja seda koguaeg ka sama mehega peaosas! Tundub, et sellist rekordit on raske üle lüüa ja ei ole hetkel ka silmapiiril ühtegi kandidaati, kes oleks lisaks võimalikule pikkusele ka sisult sellega samal pulgal.

Lisaks on väga sümpaatne seegi, et sarja tegemisel kasutati ära iga vähegi suurem Christie kirjatöö, mille tegelaseks Poirot oli. Ning samas ei hakatud sellele uusi osi juurde kirjutama, nagu tänapäeval nii moes on (alates juba kasvõi James Bondiga). Nii et sari on ajastu- ja autoritruu kuni lõpuni välja.

Kas ka Teie meelest on tegu ühe parima sarjaga kunagi? Või on seal midagi, mis Teile ei meeldi?

1 thought on “Poirot’ lood

  1. Kahtlemata parim krimisari läbi aegade. Paraku on viimastel hooaegadel stsenaristid liigselt omaloomingu teed läinud. Ju on miss Marple sarjast matti võetud. Kahju – oleks võinud taset lõpuni välja hoida.

    Like

Leave a comment